tirsdag 20. mars 2007

Tryllefilmer

Jeg vet ikke om det er tilfeldig at det dukker opp flere filmer som handler om trylling på en gang, eller om det er en ny filmtrend. Jeg så hvertfall to av dem i helgen, nemlig "the prestige" og "the illusionist". Hvilken av filmene er best?






Edward Norton, spiller tryllekunstneren Eisenheim i denne filmen som foregår i Wien. En kveld han opptrer kommer kronprinsen og hans forlovede Sophie for å se på. Det viser seg at Eisenheim og Sophie var barndomsvenner og kjærligheten mellom dem blomstrer frem igjen, noe selvfølgelig ikke kronprinsen liker. Han får politisjef Uhl, spilt av fantastiske Paul Giamatti, til å følge etter han og prøve å avsløre hans triks. Sophie forsvinner og blir etter kort tid funnet død. Er det kronprinsen som har drept henne? Og hvordan klarer Eisenheim å fremkalle henne og snakke med henne på scenen? Mot slutten finner vi ut hva som har skjedd, og kanskje blir man overrasket. Filmen er veldig fin å se på, med flinke skuespillere. Den er underholdende, men ikke så veldig mye mer. Kjærlighetshistorien er litt typisk og den overraskende slutten gjettet hvertfall jeg før jeg så den.







Temaet i denne filmen er hevn. Tryllekunstnerne Angier og Borden jobbet sammen da en feil fra Borden sin side gjorde at Angiers kjæreste døde. Fra da av skilles de, men følger likevel tett på hverandre. Det blir et kappløp om hvem som kan gjøre det mest spektakulære trikset og avsløre hverandres triks, samtidig som Angier prøver å ta hevn over Borden. Filmen begynner med det som er begynnelsen på slutten. Tittelen på filmen henspiller på siste del i et trylletriks som er den delen hvor tryllekunstneren vrir noe ordinært om til noe extraordinært, hvor liv kan stå på spill. Disse tre delene av et triks speiler også de forskjellige delene av filmen og vrien på slutten er overraskende. Jeg syns historien er veldig original og spennende, man blir engasjert og sitter og lurer på hvordan det kommer til å ende. Dette er absolutt min favoritt av disse to filmene, den bør sees.

1 kommentar:

Anonym sa...

Knall bra filmer begge to!