tirsdag 31. mars 2009

Interrail - Firenze

Fredag 13. juni kom vi til Firenze, etter en natt på togstasjonen i Milano. Det var en kald og bråkete natt, så vi var veldig glade da vi endelig kunne slappe av på et koselig hotellrom. Vi hadde store problemer med å finne tilbake til hotellet hver gang vi gikk ut, alle gatene var små og trange og så helt like ut. Etter vi hadde sovet litt, gikk vi rundt og så på byen og spiste nydelig mat. Det var mye fint på San Lorenzo-markedet som lå rett utenfor hotellet vårt, men pappa skremte meg med skrekkhistorier før jeg dro, så jeg turte ikke kjøpe noe. Jeg hadde veldig lyst på en mørk rød skinnveske, men det ble bare smugtitting.



Nydelig lasagne

På dag to i Firenze sto vi tidlig opp, for det var det første hotellet vi hadde frokost inkludert i prisen. Vi gledet oss til en skikkelig god og variert frokost (vi var litt lei av fine baguetter med ost), men der ble vi skuffet. Frokostutvalget besto av små, tørre "ferdig-toast" i plast, croissanter (ikke den gode typen, men seige) og syltetøy. Veldig søtt i dobbel betydning. Vi spiste litt og lo av våre høye forhåpninger som ble knust. Resepsjonisten var veldig søt og hyggelig, han så ut som en mørkhåret utgave av Eddie Izzard. Jeg hadde lyst til å ta bilde av han, men jeg turte ikke spørre. Vi hadde som vanlig lagt opp en plan for dagen, og vi begynte å gå langs elva til Ponte Vecchio, kjærlighetsbroen. Utenfor Uffizi var det lang kø, men etter 2,5 time kom vi endelig inn. Blant mange vakre kunstverk så vi Botticellis Venus' fødsel og Primavera, Caravaggios Medusa og Gentileschis Judith halshogger Holofernes. Vi rakk også å se oss om inne i San Lorenzo-katedralen før dagen var over.



Anni koser seg med bruschetta med Ponte Vecchio i bakgrunnen




Judith halshogger Holofernes




Primavera

På søndag skulle vi egentlig på Galleria dell'accademia hvor Michelangelos David står, men det var så lang kø og det orket vi ikke en dag til. Vi fant heller et annet galleri som lå hvor det hadde vært barnehjem tidligere, nå er det UNICEF-kontor. Der var vi helt alene. Senere gikk vi over Ponte Vecchio til Palazzo Pitti og Boboli-parken. I Palazzo Pitti var det både moderne og eldre kunst, i tillegg til kostymemuseum med alt fra kjoler og sko fra 1500-tallet til nyere Chanel og Dior. Det var mye fint, og så utrolig små damene må ha vært før i tiden, både i høyde og omkrets. Da vi gikk rundt i byen senere på kvelden, møtte vi et opptog av et slag. Rekke på rekke med menn (for det meste, det var også noen kvinner, hester og kyr) i flotte fargerike drakter. Det så ut som om de forskjellige fargene i draktene representerte ulike familier/våpenskjold.






Boboli


Mandag dro vi videre til Roma. Vi hadde hatt tre fine dager i Firenze, som var mye roligere enn jeg hadde trodd. Vi skulle ha vært i Duomo også, men det var enten veldig mange mennesker eller messe hver gang vi var der.



Opptog i Firenzes gater


Ingen kommentarer: